Bluse til meg selv 😊

I dag har jeg sydd en bluse/topp til meg selv. Valgte et Simplicity mønster (nr 7034).

Jeg bruker str 46, og det er ikke så lett å finne mønster som er egnet, for selv om jeg alltids kan finne rett størrelse, så må jo fasongen også henge på greip, og for en som ikke rager høyere enn 1,63 m over bakken og i tillegg bruker str 46, så er ikke alt like kledelig.

imageimage

Simplicity ga ut på 90-tallet en del mønster beregnet på oss som bruker XL- og vel så det. De kalte det HOAX – Full Figure Solutions, selv om mange av disse mønstrene tilsynelatende er håpløst «out of fashion», så kan man bruke mange av de som et grunnmønster, og gjøre enkle grep for å friske de litt opp….blant annet så har jeg funnet noen gode mønster på selskapskjoler, og da er det spesielt en designer som har laget gode mønster som har passet meg: Mary Duffy. Jeg tror jeg har alle mønstrene hun har laget for Simplicity😊😊

Det er enkelt å finne disse mønstrene på Ebay og Etsy😊

Men som sagt: en må klare å se bort i fra bildene på framsida av mønstrene, og se på fasong og snitt😊

Slik ble min topp:

image

Stoffet er vevet viscose fra Stoff og stil. Toppen har belegg i halskanten, og ved å stikke kun i sømrommet får man en skarp fin halsringing uten synlige sømmer.

image

Mønsteret er veldig enkelt, kun med innsnitt til bysten, kan varieres med ulike halsutringinger og ermelengde, bruker man et lekker stoff som silke f.eks så blir den jo til med et selskapsantrekk.

imageSplitt i sidene….

Reklame

2 kommentarer om “Bluse til meg selv 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s