Tilbake til symaskina, jeg syr bukse med «shirring» både oppe og nede

Etter en koselig, men hektisk jule og nyttårsfeiring sammen med døtre, svigersønner og ikke minst lille frøken Fryd, har jeg funnet tilbake til symaskina. Frøken Fryd skyter i været og trenger nye bukser. Hun blir 2 år i april, men har blitt så lang at nå valgte jeg å sy i str 3 år. Buksa har strikk både oppe og nede og da har det jo ikke så mye å si om den er litt lang i bena…., tenkte jeg skulle sy flere, men sender denne for prøving først, det er jo greit å se at den fungerer før man syr mange….

imageimageimageJ

Brukte teknikken som kalles shirring på engelsk, hvor man bruker tynn elastisk som undertråd og syr mange rader tett etterhverandre. Har ikke anelse hva teknikken heter på norsk. Som utgangspunkt for buksa har jeg brukt grunnmønster fra «Barnetøy jeg selv kan sy», med noen oppjusteringer for å få en litt bedre passform, bl.a. Har jeg gjort den litt høyere i livet, siden bleien trenger litt plass😊Ellers har jeg brukt et blomstrete bomullstoff og lille martinestoff Afra Stoff og stil

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s